Dt. Seval Bayraklı: Bakırköy – Bahçelievler Diş Kliniği

Gömülü dişler, dişin çıkması gereken zamanda çıkmayarak çene kemiğinin iç kısmında kaldığı durumlardır. Kimi zaman üzerinde yalnızca yumuşak doku olması nedeniyle de görülemeyen gömülü dişlerin, oluşumunda pek çok faktör etkilidir. Genetik, komşu dişler, çene darlığı, enfeksiyonlar gibi farklı nedenlere bağlı olarak gözlemlenebilen bu tip durumlarda tedavi, ortodontik açıdan değerlendirilerek yapılır.

Dişler neden gömülür?

Dişlerin gömülü kalmasını etkileyen bir çok unsur bulunmaktadır. Genel hatlarıyla genetik aktörler çene darlığı, dişin önünün kapanması, süt dişlerinin tedavi edilememiş çürüklerine bağlı enfeksiyonlar, komşu dişlerin yer değiştirmesi gibi nedenler dişlerin gömülmesine yol açabilir.

Gömülü dişler nasıl tedavi edilir?

Gömülü diş tedavisinde mevcut dişin konumu, kemik içerisindeki seviyesi, diğer dişlere olan etkisi, gelişimsel bozukluk durumu gibi unsurlar göz önüne alınır. Dişin çekimini etkileyecek herhangi bir engel görülmemesi durumunda lokal anestezi ile operasyona başlanır. Bazı operasyonlar hafif düzeyde verilen ilaçlarla, hastanın uyutulması sonrasında da yapılabilmektedir. İşlem sonrası gömülü diş ilgili yuvadan çıkarılmış olur.

Gömülü diş operasyonları sonrası ağrı oluşur mu?

Operasyon sonrasında belirli bir miktar ağrı, şişlik ve morarma oluşabilir. Ağrının şiddetine göre aktif iltihap belirtilerinin oluştuğu durumlarda antibiyotikler ve  antienflamatuar  içeren aneljezikler ilaçlar kullanılabilmektedir.



    Dt. Seval Bayraklı: Bakırköy – Bahçelievler Diş Kliniği
    Oylamak için tıklayın
    [Toplam: 0 Ortalama: 0]
    İletişim
    Whatsapp