Kemik ekleme olarak da bilinen kemik augmentasyonu işlemi, kaybedilen kemik dokusunun yeniden kazandırılması amacıyla yapılan bir uygulamadır. Kemik tozları olarak da tanımlanan kemik greftlerinin kemik kaybının gözlemlendiği bölgelere yerleştirildiği bu işlemde temel amaç, fonksiyonel ve estetik kayıpların ortadan kaldırılmasını mümkün kılmaktır. Yetersiz kemik dokusu nedeniyle implant yapımına elverişsizlik tespit edilen durumlarda da kemik augmentasyonu tercih edilmektedir.
Diş çekimi, kemik erimesi, apse oluşumu, diş eti hastalıkları gibi etkenler nedeniyle çene kemiği üzerinde değişken miktarda kayıp meydana gelen hastalarda başvurulan bir yöntemdir. Bazı hastalarda kemik greftinin minimal seviyede olması durumunda da implant tedavisiyle aynı seans içerisinde yapılabilen bir uygulamadır.
Uygulama sonrasında ağız içerisine tampon uygulaması yapılır. 48 saatlik süre boyunca ortalama 10 dakikada bir buz tedavisi önerilir. İşlem sonrası aşırı sıcak ve soğuk yiyeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Ağzın çok fazla açılmaması ve alt dikişlerin zorlanmaması da dikkat edilecek unsurların başında yer alır.
Çene kemiğinin üstündeki dişleri saran aloveol kemiği, çiğneme faaliyetleri açısından oldukça önemli bir işleve sahiptir. İçerisinde yoğun miktarda bakteri birikimi ve diş çekilmesi gibi durumlar sonucu fonksiyonunu kaybetmesi ve kemiğin erimesi, defekt problemini meydana getirir.
© Copyright 2022 | Tüm Hakları Saklıdır.